© All rights reserved

Dosch House

A late 1960’s daylight ranch was dowdy, dated and desperate for a full overhaul.

What was once a floor plan with closed-off rooms, poor lighting a tiny kitchen and low ceilings throughout, was transformed into an entertainer’s heaven. We gutted the entire house back to its studs and removed almost all interior walls. We pitched the ceiling opening up the space up to 13’ height and added floor to ceiling windows.

The walls were treated to lashings of brilliant white creating a huge bright open plan environment. A stunning walnut and white lacquer kitchen was designed with the biggest island we have done to date. Furnishings cross many decades and pull the overall ‘more mod than mid’ feel together. The family of five and two dogs now have views into the stunning back garden complete with a giant freeform swimming pool and hot tub.

PROJECT: Dosch House
LOCATION: Portland, Oregon
YEAR: 2016
DESIGNER: Stewart Horner
PHOTOS: Vanessa Heintz
CONTRACTOR: Nathan Young Construction, LLC.